Trainingen mensenhandel gegeven door Defence for Children

Defence for Children heeft een aantal verschillende trainingen ontwikkeld voor personeel op vakantieparken.

Geplaatst op 12-04-2021

Deze trainingen moet het personeel helpen bij het signaleren van mensenhandel op vakantieparken. Defence for Children biedt hiervoor verschillende opleidingen en tools aan:

1. E-learnings voor personeel van vakantieparken

Defence for Children heeft e-learnings ontwikkeld voor de signalering van illegale prostitutie en mensenhandel in vakantieparken. Er is een module voor: receptiepersoneel, schoonmaakpersoneel, technische dienst en beveiligers. Met de e-learnings worden deelnemers getraind op het herkennen van signalen en krijgen zij een handelingsperspectief. Aan de hand van een filmpje kunnen deelnemers klikken als zij een signaal denken te zien. De e-learning voor schoonmaakpersoneel is ook beschikbaar in het Engels, Spaans en Pools. In samenwerking met de politie en Inspectie ISZW is er ook een e-learning gemaakt over arbeidsuitbuiting en hoe vakantieparken worden gebruikt voor de huisvesting van slachtoffers. Het doel van de e-learnings is dat medewerkers van vakantieparken signalen van uitbuiting leren herkennen en weten wat zij met vermoedens kunnen doen. De e-learnings duren 10-15 minuten en na afronding van de e-learnings krijgen deelnemers een certificaat. De e-learnings zijn te volgen via: http://hetccv.nl/defenceforchildren

2. Signalenkaart uitbuiting op vakantieparken

Samen met de politie en de Inspectie ISZW heeft Defence for Children een signalenkaart gemaakt met signalen van zowel seksuele uitbuiting als arbeidsuitbuiting. Vakantieparken kunnen deze bij ons bestellen en ophangen op plekken waar alleen personeel komt.

3. Trainingen voor hotels en vakantieparken

De training duurt 1,5 uur en is bedoeld voor alle medewerkers van vakantieparken (receptie, schoonmaak, beveiliging, technische dienst en management). Defence for Children kan de training gratis aanbieden. Neem hiervoor contact op met: info@defenceforchildren.nl. Tijdens de training gaat het onder andere over onderstaande vragen:

  • Wat is mensen/kinderhandel?
  • Wat is illegale prostitutie?
  • Wat zijn signalen van illegale prostitutie en mensenhandel?
  • Wat te doen bij signalen van illegale prostitutie en/of mensenhandel?
  • Maatregelen die vakantieparken kunnen nemen om illegale prostitutie en mensenhandel tegen te gaan