Workshop voor toezichthouders op vakantieparken: dit moet je weten

Ben jij toezichthouder in een gemeente met vakantieparken? En moet je in jouw gemeente weleens toezicht houden op deze parken? Dan is deze cursusdag voor jou! In samenwerking met Ariadne organiseert het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) een interactieve cursusdag voor toezichthouders.

Geplaatst op 17-11-2021

Sommige Nederlandse vakantieparken kennen hardnekkige veiligheids- en leefbaarheidsproblemen. Toezichthouders spelen een belangrijke rol bij de aanpak daarvan. Wil jij meer weten over jouw taken en bevoegdheden op vakantieparken? Dan nodigen we je van harte uit.

Kenniscarrousel

Kom je kennis over verschillende thema’s weer helemaal opfrissen. Stap op de kenniscarrousel met onderstaande onderwerpen:

Bevoegdheden toezichthouders

Toezichthouders hebben op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) verschillende bevoegdheden. Denk bijvoorbeeld aan het betreden van plaatsen en het invorderen van inlichtingen en identiteitsbewijzen. Tijdens deze workshop leer je meer over de taken en bevoegdheden van een toezichthouder op vakantieparken. Het team van Ariadne verzorgt deze workshop.

Identiteitsbewijzen

Wat zijn gangbare vormen van document- en ID-fraude? Hoe ziet een vals paspoort of ID-kaart eruit? Waar moet je op letten? In deze workshop geeft de Koninklijke Mareschaussee (KMar) daar een beeld bij en bespreekt graag hoe we dit samen kunnen bestrijden.

Inhoudelijke thema’s

In deze carrousel ook aandacht voor inhoudelijke thema’s als drugs, arbeidsuitbuiting en mensenhandel. Daarbij ligt de nadruk op het leren herkennen en signaleren van deze criminaliteitsvormen. Aan bod komt relevante casuïstiek voor toezichthouders en er is uitgebreid ruimte voor vragen en verdieping. Deze workshops worden onder andere aangeboden door partners als de politie en de Inspectie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW).

Wanneer?

9 december 2021 voor Noord Nederland
Locatie: Provinciehuis Drenthe, Westerbrink 1, 9405 BJ Assen

10 februari 2022 voor Midden Nederland
Locatie: Provinciehuis Arnhem, Markt 11, 6811 GX, Arnhem

Datum en locatie voor de regio Zuid volgen snel. Wil je hiervan op de hoogte worden gehouden?
Geef dat aan in dit formulier op onze website.

Tijd

Van 09.00 – 17.00 uur.
Uiterlijk een week voor de bijeenkomst ontvang je het uitgewerkte programma met daarin de precieze tijden.

Aanmelden

Meld je direct aan voor deze interactieve en inspirerende cursusdag.